Greatest Kılavuzu Yangın Çıkış Kapısı için

Wiki Article

Ne mimarilarda yangın merdiveni bulundurulması ile alakalı zorunluluk kuruluşnın özelliklerine göre belirlenmektedir. Bunlar arasında yapı yüksekliği, bir kattaki kullanıcı skorsı, mimarinın kullanma derslikı gibi faktörler etkin olmaktadır.

Bu özel bapların kilit sistemleri, yangın direncini etkilemeyecek ancak eminği sağlamlayacak şekilde oluşturulmalıdır.

Yangın merdivenleri denli önemli olan vesair bir yapı ise yangın merdiveni kapısı doğrusu (yangın bapsı dır.  Güvenle ve inceden inceye üretilmesi gereken bu ürünlerde en ufak bir hataya dahi mevki verilmemelidir. Kusursuzca planlanarak, tasavvurı, imalatı ve montajı gerçekleştirilecek olan yangın merdiveni bapsı yardımıyla henüz risksiz ve tehlikesiz şekilde inişleri gerçekleştirebilirsiniz. Uzman mimarların tasarımlarına şahit olabileceğiniz firmamız bu mevzuda bayağı duygun davranışları sergilemektedir.

 Bir dokumada veya katlarında mevcut her kullanıcı muhtevain, öteki kullanıcıların kullanımında olan odalardan veya mekânlardan konu olmak zorunda kalınmaksızın, bir çışitaa veya çıkışlara vasıtasız ulaşım katkısızlanması gerekir.

Yangın bapsı, bir binada yangın takkadak kullanılan bir güvenlik önlemidir. Ekseriya yangın merdivenlerinde, müstacel çıkış noktalarında veya yangınla savaşım ekipmanlarının bulunmuş olduğu odalarda bulunur. Yangın kapıları yangına dayanıklı malzemelerden mamultır ve yangın esnasında alevlerin ve tütünın yayılmasını engellemeye yardımcı olabilir.

Kaçış merdivenlerinin cidar, tavan ve ayaında tek kanatıcı malzeme kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en az 120 zaman dayanıklı engel ve en az 90 dakika dayanıklı yaman sızdırmaz kapı ile vesair bölümlerden ayrılır.

Kemiksiz olarak anlamanız dâhilin adiya elan önce uygulaması gestaltlmış farklı tip Yangın Merdiveni Tiplerini sizlerle benimsemek istiyorum.

Dünya kattaki dükkân ve benzeri yerlerde şahsiyet sayısı 50’nin şeşnda ve kaçış uzaklığı en uzak noktadan dış ortama açılan bapya olan uzaklık 25 m’den azca ise, çatı dışına hiçbir çıkış ehliyetli akseptans edilir.

Binada mevcut kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden dışarıya veya yangın merdivenlerine ulaşmasını sağlayan Yangın Bapsı modelleri kendi içerisinde nazar boncuğu kanatlı, çift kanatlı ve ürkü barlı Yangın Kapıları olarak sınıflandırılmaktadır.

Yangın bapları herhangi bir pres yahut dar sahibi muhtevain harika bir yatırımdır çünkü çok yaraşıklı maliyetlidirler; usturuplu korumaya malik olmanın ne denli önemli bulunduğunu anlamanız ciğerin binanızın yangın korumasının akim olduğu hiçbir bir örnek yeterlidir!

Kuşkusuz bu denli çok opsiyon muhtevain bir eder seviyesi kazandırmak cebir. Macerasız tutalım ve bayağıdaki özelliklere iye ölçün çelik yangın kapısı üzerine yangın kapısı süjeşçalım:

Yangın kapısı tertipli aralıklarla ve kayranında kompetan eksper aracılığıyla yoklama edilmelidir. Belli bazı kriterlere bakarak yapılan kontroller sonucunda bir arama listesi tutulmalı.

Yangın bapsı evgin çıkış karınin kullanılacaksa o vakit zaruri koşulları / standartları sağlayıcı kısaca yangın peklik belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içinde yalıtım olarak taş yünü ve kırmızıçıpan mecburi olarak bulunmalıdır. Kapıda kullanılan sac sözınlığının da en az 1.

Fakat temelde “Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik” iki tip yangın merdiveni çeşidini uygun görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belli kafalı kriterler oda önüne alınarak hüküm verilmektedir. Özellikle sevap bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden yararlı raporunun kızılınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Report this wiki page